Wat betekent de green choice collectie?

Dit concept bestaat uit een zeer grote collectie met pantalons en overhemden. Deze artikelen worden in zeer gelimiteerde oplages gemaakt in onze eigen fabriek. Normaal gesproken wordt een artikel door een merk pas gemaakt als er 500 of zelfs 1000 stuks van verkocht zijn. Wij pakken het anders aan. We kopen al bestaande stoffen (deadstock) op van dure merken. Stoffen die eigenlijk te duur zijn  om goed geprijsde overhemden van te maken. Wij kopen daar echter de laatste rollen van op. Rollen die niemand wil, omdat je er maar een paar broeken of overhemden van kunt maken. Dankzij ons unieke productieproces kunnen wij daar echter wel wat mee. In onze eigen fabriek maken we daar onze perfect passende pantalons en overhemden van. Dit noemt men ook wel Upcycling. Op deze manier produceren vermindert kleding-  en textiel afval door “dode voorraad” te kopen om nieuwe producten te maken, Een simpel katoenen t-shirt kost al 1000 liter water om te maken terwijl het gebruik van al gemaakte stoffen dit watergebruik tot bijna nul reduceert.

Wat is er zo uniek aan de green choice collectie?

Naast de hierboven aangestipte manier van produceren, betekent onze werkwijze ook  dat deze collectie altijd zeer beperkt in oplage is. Van elke broek/elk overhemd in deze collectie zijn er maximaal 50 op de hele wereld. Maar van de meeste minder dan 20. Je hebt dus altijd een bijzonder en uniek artikel .

Kan ik Brooklyn Razor ook in de winkels kopen?

Ja. Onderaan de pagina staat een shopfinder. Op dit kaartje zie je de winkels waar we liggen. Eigenlijk altijd bij de local hero. Unieke winkels met een locale ondernemer.

Kan een artikel nabesteld worden als het uitverkocht is?

Bij de truien, thema overhemden en polo’s zal dit zeker vaak het geval zijn. Bij de Green choice collectie echter niet. Als die uitverkocht zijn dan komen ze ook niet meer terug. Maar we komen zo vaak met nieuwe broeken dat ook in de nieuwe collecties altijd wel iets van je gading te vinden zal zijn.